Burkina Faso/Frankrijk 1986. Avonturenfilm van Med Hondo. Met o.a. Aï Keïta, Laynn Watts, Jean-Roger Milo, Jean-Pierre Sentier en Féodor Atkine.

VPRO Cinema

Verfilming van de historische roman van Abdoulaye Mamani ([KA1]Editions L`Harmattau, Parijs) die de Franse militaire kolonisatie van Soedan tot Tsjaad (1899) beschrijft. Het is meer een serie massamoorden, bedreven door karikaturale Fransen, met kapitien Milo aan het hoofd. Meer heeft Hondo er niet van gemaakt zodat je je in Cinnecitt[KA2]a waant. De overrompelende militaire overwinningsmacht valt de koningin van de Aznas, Sarraounia (Keïta), aan. Een film met de beste bedoelingen maar men wil veel teveel, het is bovendien te lang zonder eenheid en de film verzandt in verwarrende détails. Blijft over het personnage van de legendarische Sarraounia dat wel interessant is. Maar dat is wel wat mager voor zo'n superproductie van zeventien miljoen Francs, die op locatie gefilmd werd. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Med Hondo
Cast:
Aï Keïta, Laynn Watts, Jean-Roger Milo, Jean-Pierre Sentier, Féodor Atkine, Jean-Pierre Castaldi, Didier Sauvegrain, Roger Mirmont, Luc-Antoine Diquéro, Tidjani Ouedraogo, Ai Keita
Muziek:
Pierrë Akendengue
Jaar:
1986
Alt. titels:
Der Kampf der schwarzen Kènigin
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Episodenfilm, Avonturenfilm
Landen:
Burkina Faso, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Sarraounia (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken