Verenigde Staten 1980. Drama van Paul Newman. Met o.a. Joanne Woodward, Christopher Plummer, Valerie Harper, James Broderick en Sylvia Sidney.

VPRO Cinema

Drie zeer verschillende families hebben één ding gemeen: iemand van hen is dodelijk ziek. Plummer, gehuwd met Woodward, Sidney, die verzorgd wordt door haar dochter Dillon en Broderick, een arbeider, gehuwd met Harper, weten alle drie dat hun dagen geteld zijn. Ze beleven die zekerheid op hun eigen manier, maar hun familieleden hebben het veel moeilijker om met hun dood in het reine te komen. Aangrijpend melodrama, met licht komische tintjes, dat de kijker op een zeer aparte manier met de dood confronteert. Schitterend gespeeld door een unieke cast, geleid door de uitmuntende acteurs-regisseur Newman, die zoals steeds een prachtprestatie krijgt van echtgenote Woodward. Dit sombere scenario van Michael Cristofer, gebaseerd op zijn eigen toneelstuk, is niet ieders idee van gezellige ontspanning, maar het loont beslist de moeite. Adam Holender stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Paul Newman
Cast:
Joanne Woodward, Christopher Plummer, Valerie Harper, James Broderick, Sylvia Sidney, Melinda Dillon, Ben Masters, Curtiss Marlowe, John Considine
Camera:
Adam Holender
Muziek:
Henry Mancini
Jaar:
1980
Alt. titels:
Shadow Box, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Shadow Box (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken