Frankrijk/Italië 1961. Drama van Valerio Zurlini. Met o.a. Claudia Cardinale, Jacques Perrin, Renato Baldini, Corrado Pani en Gian Maria Volonté.

VPRO Cinema

Een maar matig succesvolle nachtclubdanseres laat zich door tegenslagen in haar werk en de liefde niet uit het veld slaan. Om de financiële nood te lenigen begint ze een verhouding met de puberbroer van haar zoveelste ex-minnaar. Ze laat zich zijn verliefdheid aanleunen en begint die zelfs te beantwoorden. Er komt een einde aan de relatie als een priester stelt dat ze een nadelige invloed op de jongen heeft; ze gaat vervolgens weer haar eigen weg. De attente regie en sobere vormgeving laten smartlappigheid in dit simpele verhaal niet toe en geven deze ongelijksoortige romance échte aandoenlijkheid, waarbinnen Cardinale al aan het begin van haar carrière mag demonstreren dat ze niet alleen maar mooi is. Het scenario is van regisseur Zurlini. Het camerawerk is van Tino Santoni.

credits

Regie:
Valerio Zurlini
Cast:
Claudia Cardinale, Jacques Perrin, Renato Baldini, Corrado Pani, Gian Maria Volonté, Riccardo Garrone, Romolo Valli, Luciana Angelilo, Luciana Angelillo, Luciana Angiolillo
Scenario:
Valerio Zurlini
Camera:
Tino Santoni
Muziek:
Mario Nascimbene
Jaar:
1961
Alt. titels:
Ragazza con la valigia, La
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

La ragazza con la valigia (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken