Finland 1991. Animatie van Olli Soinio. Met o.a. Sari Mällinen, Jussi Lampi, Allu Tuppurainen, Rolf Labbart en Risto Kaskilahti.

VPRO Cinema

Rölli is een aardige trol zonder nare streken al doet hij wel zijn best een echte plaaggeest te zijn. Samen met de mooie fee Grote Rölli en de bewoners van het Rölli-bos verzet hij zich tegen de Zwartgemantelde Rommel, die onder leiding van de lelijke Grote Rommel, het bos willen veroveren. Alle inwoners van het Rölli-bos krijgen het zwaar te verduren, wanneer de druk van de Vodden toeneemt. Ook de wijsheid van de Oude Grijsbaard-boom wordt op de proef gesteld. Merkwaardig fantasy-filmpje met hekserij en vreemde wezens die bij dit genre horen. Kinderen die van dit soort sprookjes houden, zullen er geboeid naar kijken, maar hun ouders zullen het rommelig en lelijk vinden. Tuppurainen speelt niet alleen een van de hoofdrollen, maar componeerde ook de muziek en schreef samen met regisseur Soinio het scenario.

credits

Regie:
Olli Soinio
Cast:
Sari Mällinen, Jussi Lampi, Allu Tuppurainen, Rolf Labbart, Risto Kaskilahti, Harri Hyttinen, Leo Raivio, Kimmo Taavila, Heikki Kujanpää, Suvi Lindstedt, Rauha Puntti, Annaleena Sipilä
Productie:
Marko Röhr, Asko Apajalahti
Muziek:
Allu Tuppurainen, Antti Hytti
Jaar:
1991
Alt. titels:
Strange Stories Of Rolli The Troll
Genres:
Animatie, Fantasy, Horror, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Hekserij, Jeugdfilm, Fantasy, Tekenfilm
Landen:
Finland