Verenigde Staten 1987. Horror van Larry Cohen. Met o.a. Michael Moriarty, Ricky Addison Reed, Samuel Fuller, Andrew Duggan en June Havoc.

VPRO Cinema

Antropoloog Moriarty's zoontje is totaal onhandelbaar geworden, en om hem tot rede te brengen trekken beiden naar een van een tante geërfd buitenhuisje in Salem's Lot. Al gauw moeten ze constateren dat de hele bevolking van het stadje uit vampiers bestaat, met aan het hoofd rechter Duggan, die Moriarty opdraagt een boek te schrijven dat het bestaan van zijn ras rechtvaardigt. Moriarty voelt daar niets voor, en samen met de toevallig passerende nazi-doder Fuller gaat hij de strijd aan tegen de onsterfelijken. Goed door regisseur Cohen en James Dixon geschreven sequel op SALEM'S LOT, die echter niets meer te maken heeft met Stephen King. De regie is nogal rommelig, maar dat wordt goed opgevangen door de humor - vooral vanaf het ogenblik dat Fuller ten tonele verschijnt. Deze cult-regisseur ontpopt zich tot een fantastische acteur met veel gevoel voor humor. Het camerawerk is van Daniel Pearl.

credits

Regie:
Larry Cohen
Cast:
Michael Moriarty, Ricky Addison Reed, Samuel Fuller, Andrew Duggan, June Havoc, Evelyn Keyes, Tara Reid, Ronee Blakely, James Dixon, David Holbrook, Jill Gatsby, Katja Crosby
Camera:
Daniel Pearl
Muziek:
Michael Minard
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1987
Alt. titels:
Return to Salem's Lot, A
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Return to Salem's Lot (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken