Italiƫ/Duitsland/Frankrijk 1991. Familiefilm van Pino Passalacqua. Met o.a. Charles Aznavour, Lorenzo de Pasqua, Pamela Villoresi, Nino Fuscagni en Umberto Morale.

VPRO Cinema

Een verhaal over winnen in de sport en in het dagelijks leven, ge[KA3]inspireerd op het gevierde Italiaanse racepaard dat tussen 1950 en 1960 zestien races won. Deze tv-film gaat over de volbloed Brac, een jonge jockey (De Pasqua) en een verzorger (Aznavour). De Pasqua, die in Toscane woont, loopt weg van huis vanwege de familievetes en komt terecht op het kasteel van een markies, waar hij kennis maakt met stalknecht en verzorger Aznavour en volbloed Brac. Brac wordt ontvoerd maar Pasqua weet met veel speurwerk het paard terug te vinden. Hij besluit jockey te worden, gestimuleerd door de dochter van de markies en door Aznavour, die hem traint. Hij weet met Brac de belangrijke Franse race van Longchamps te winnen, maar na de zege krijgt Aznavour een hartaanval. Niet groots, maar wel goed gespeeld. Technisch uitstekend.

credits

Regie:
Pino Passalacqua
Cast:
Charles Aznavour, Lorenzo de Pasqua, Pamela Villoresi, Nino Fuscagni, Umberto Morale, Alessandra Toma, Delia Boccardo, Roberto Bisacco
Jaar:
1991
Alt. titels:
Ritorno di Ribot, Il
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Sportfilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Italiƫ, Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Il ritorno di Ribot (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken