België/Frankrijk 1984. Drama van Pierre Zucca. Met o.a. Philippe Léotard, Laetitia Léotard, Jérôme Zucca, Victoria Abril en Fabrice Luchini.

VPRO Cinema

Een originele maar niet van belang zijnde intrige. Reine, een jonge vrouw, is erg benieuwd naar de werld om haar heen en tijdens de afwezigheid van haar vader komt zij erachter dat hij een valsemunter is. Zij besluit heel veel vals geld uit te geven om de aandacht te vestigen op haarzelf en haar vader. De film kent een banaal eind, maar daar gaat het in wezen niet om. Het verhaal wordt verteld, maar de verschillende elementen (nostalgie naar de kindertijd, verontrustende atmosfeer, detective-achtige intrige) passen niet bij elkaar waardoor een mengelmoes van intens-lyrische momenten en nietszeggende scènes ontstaan. Deze half mislukte produktie is echter nog alijd beter dat de vele films die zo vernuftig in elkaar gestoken zijn maar die absoluut niets te melden hebben.

credits

Regie:
Pierre Zucca
Cast:
Philippe Léotard, Laetitia Léotard, Jérôme Zucca, Victoria Abril, Fabrice Luchini, Benoît Régent, Mathieu Schiffman, Toni Cecchinato, Nicole Duret, Irène Fabry
Muziek:
Maurice Ravel, Andreas Korodi
Jaar:
1984
Genres:
Drama, Experimenteel, Misdaad
Trefwoorden:
Experimentele film, Policier
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Rouge gorge (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken