Italië/Frankrijk 1977. Thriller van André Cayatte. Met o.a. Jean Yanne, Monica Vitti, Michel Bouquet, François Périer en Jean-Claude Bouillon.

VPRO Cinema

De Franse wapenindustrie krijgt een grote order van een Afrikaanse staat die bedreigd wordt door een naburig land. Met dit land zijn ook al clandestien onderhandelingen gaande over wapenleveranties. Een geleerde krijgt hier lucht van en schakelt zijn assistente in om bij de coördinator gegevens over de wapensmokkel los te krijgen en het schandaal in de openbaarheid te brengen. Onthullingen over malversaties binnen de op twee na machtigste militaire industrieën ter wereld worden helaas opgeklopt met melodramatische privé-intriges. Voor wie daar doorheen kan kijken, toch een beklemmende film met toespelingen op het Frankrijk anno 1977. Goed geacteerd bovendien. Twintig jaar later nog steeds actueel. Scenario van regisseur Cayatte, Jean Curtelin en Jean-Marie Guillaume. Camerawerk van Armando Nannuzzi.

credits

Regie:
André Cayatte
Cast:
Jean Yanne, Monica Vitti, Michel Bouquet, François Périer, Jean-Claude Bouillon, Jean Rougerie, André Reybaz, Georges Chamarat, Jess Hahn
Scenario:
André Cayatte, Jean Curtelin
Camera:
Armando Nannuzzi
Muziek:
Vladimir Cosma
Montage:
Paul Cayatte
Jaar:
1977
Alt. titels:
Raison d'état, La, Reasons of state, State reasons
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La raison d'état (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken