België/Frankrijk 1979. Komedie van Jean-Jacques Grand-Jouan. Met o.a. Philippe Noiret, Pascale Audret, Jacques Dufilho, Jacques Chailleux en Giuliana de Si.

VPRO Cinema

Een aan alcohol verslaafde schrijver heeft zich in zijn hoofd gezet dat zijn volwassen en muzikaal onbegaafde zoon een beroemd componist moet worden. Als het gewenste resultaat uitblijft, brengt hij de pianoleraren door verdrinking om het leven. Een poging om de po[KA3]ezie en bizarre humor van de vooroorlogse films van Pierre en Jacques Pr[KA1]evert opnieuw leven te geven, mislukt vrijwel volledig. De schilderachtige milieutekening relateert alleen aan de cinema van weleer. Iedere relatie met de werkelijkheid ontbreekt en de opzet om leuk te zijn staat echt spontane humor in de weg. De supervisie van Bertrand Tavernier laat zich aan het resultaat niet afzien. De acteurs brengen sporadisch redding (vooral regisseur Monicelli in de rol van pianoleraar)

credits

Regie:
Jean-Jacques Grand-Jouan
Cast:
Philippe Noiret, Pascale Audret, Jacques Dufilho, Jacques Chailleux, Giuliana de Si, Dasté, Mario Monicelli, Hubert Deschamps, Henri Serre, László Szabó
Muziek:
André Georget
Jaar:
1979
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Lichte komedie, Satire
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Rue du Pied-de-Grue (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken