Verenigde Staten 1984. Familiefilm van James Foley. Met o.a. Aidan Quinn, Daryl Hannah, Kenneth McMillan, Cliff De Young en Lois Smith.

VPRO Cinema

Puber Quinn heeft een hekel aan de stad, waarin hij woont, vindt zijn school maar niks en haat zijn weinig bemiddelde vader. Zijn motorfiets is het instrument om aan zijn kleinburgerlijke, benarde wereldje te ontsnappen. Hij leert Hannah kennen; ze heeft een leuk figuurtje, ziet er goed uit en komt uit een welvarend milieu. Hij besluit dat zij, en alles wat zij vertegenwoordigt, zijn einddoel is. Er zit een addertje onder het gras: Hannah heeft een kwal van een vriend, een macho-held uit de football en die hindernis moet hij nog even nemen. Een oprechte tienerfilm in een eigentijds jasje, waarvan er in voorafgaande decennia al dozijnen zijn gemaakt. De muziek is hip. Jeugd, schaart u voor de buis. Scenario van Chris Columbus. Camerawerk van Michael Ballhaus.

credits

Regie:
James Foley
Cast:
Aidan Quinn, Daryl Hannah, Kenneth McMillan, Cliff De Young, Lois Smith, Adam Baldwin, Dan Hedaya, Billy Jacoby, Jennifer Grey, Susan Kingsley, Haviland Morris, Pamela Springsteen
Scenario:
Chris Columbus
Camera:
Michael Ballhaus
Muziek:
Thomas Newman
Jaar:
1984
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Reckless (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken