Nederland 1988. Drama van Eric Oosthoek. Met o.a. Lineke Ryxman, Saul Reichlin, Louis Mahoney, Thom Hoffman en Peter Tuinman.

VPRO Cinema

Groots opgezette Nederlandse miniserie met internationale bezetting tegen een achtergrond van de politieke situatie in Mozambique waar de Renamo met steun van het Zuidafrikaanse bewind en gruwelijke middelen de linkse regering probeerde omver te werpen. Ryxman speelt een Nederlandse verpleegster die noodgedwongen uit Mozambique moet terugkeren nadat de Renamo, aangevoerd door een blanke huurling, een streekhospitaal uitmoordde. In Nederland ontmoet zij de Mozambiquaanse schrijver NGala (Mahoney) en later ziet zuj daar de huurling. Haar dilemma sleept zich tot het eind voort: ingrijpen of de man negeren met de zekerheid dat hij in de toekomst opnieuw slachtoffers zal maken. De Vos speelt de rol van haar vermoorde vriendin, Butzelaar is haar vader-predikant, Te Selle haar zus, Tuinman werkt voor de organisatie die Ryxman naar Mozambique stuurde en Hoffman is een ex-vriend van Ryxman. Oorspronkelijk in drie delen (van de scenaristen Carel Donck, Hugo Heinen en Willem Capteyn) werd later (1992) gereduceerd tot een 97m durende tv-film.

credits

Regie:
Eric Oosthoek
Cast:
Lineke Ryxman, Saul Reichlin, Louis Mahoney, Thom Hoffman, Peter Tuinman, Gerard Thoolen, Frits Butzelaar, Truus te Selle, Ingrid De Vos, Dora van der Groen, Rudi Van Vlaenderen, Candy Dulfer, Karel Roskam
Muziek:
Rens Machielsche
Jaar:
1988
Alt. titels:
Rivier waarin ik zwom, De
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film, Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

De rivier waarin ik zwom (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken