Verenigde Staten 1991. Misdaad van James Contner. Met o.a. Robert Stack, Philip Bosco, Jack Coleman, Anthony DeSanto en Charles Durning.

VPRO Cinema

Nostalgie opwekkende tv-film, haast dertig jaar na 114 afleveringen van de tv-serie [KL]The Untouchables[KLE] gedraaid tussen 1959 en 1962, opnieuw met Stack als Eliot Ness, de onverbiddelijke G-man. De drooglegging is inmiddels opgeheven en zijn aartsvijand Al Capone is dood. Binnen de maffia woedt een strijd om Capone`s imperium over te nemen. De zwarte markt leeft van drugs en wapenhandel. Ness (Stack dus) neemt het op met Coleman, de zoon van een neergeschoten collega, tegen de schietgrage zoon van een maffiabaas. Het scenario van Michael Petryni stelt niet veel voor maar Stack is heel geloofwaardig en iedereen lijkt pret te beleven aan zijn personage. Hoe dan ook, minder opwindend dan de bioscoopfilm THE UNTOUCHABLES uit 1987. Uitgezonderd Stack, doet overigens niemand van de oorspronkelijke tv-cast mee.

credits

Regie:
James Contner
Cast:
Robert Stack, Philip Bosco, Jack Coleman, Anthony DeSanto, Charles Durning, Lisa Hartman, Michael Copeman, Ron Lea, Frank Adamson, Lisa Hartman e.a, Anthony DeSando
Muziek:
Lee Holdridge, Michael Petryni
Jaar:
1991
Alt. titels:
Return of Eliot Ness, The
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten