Italië/Frankrijk 1976. Misdaad van Francis Girod. Met o.a. Gérard Depardieu, Sylvia Kristel, Michel Piccoli, Stefano Patrizi en Jean Carmet.

VPRO Cinema

Een politieman slaagt er niet in een behendige oplichter te arresteren, tot beiden tijdens de oorlog in een Duits werkkamp worden geplaatst, vriendschap sluiten en ontsnappen met behulp van de vriendin van de gangster. Na de bevrijding zet ieder zijn oorspronkelijke loopbaan weer voort, maar de speurder kan de oude band niet vergeten. De film maakt de herinneringen van inspecteur Borniche tot een kluchtige schelmenkomedie, en weet de juiste toon niet te treffen zodat de zwarte grappen onnodig smakeloos werken terwijl de vrolijke inzet van de acteurs krampachtig werkt. Kristel toont in een minder extreme rol komedie-aanleg. Luxueuze aankleding en kleureffecten lijken de aandacht van de regisseur te hebben opgeëist ten koste van het scenario.

credits

Regie:
Francis Girod
Cast:
Gérard Depardieu, Sylvia Kristel, Michel Piccoli, Stefano Patrizi, Jean Carmet, Riccardo Garrone, Jacques Jouanneau, Jean Rigaux, Valérie Mairesse
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1976
Genres:
Misdaad, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Satire, Oorlogsfilm
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

René la Canne (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken