Frankrijk 1981. Drama van Daniel Vigne. Met o.a. Gérard Depardieu, Nathalie Baye, Roger Planchon, Maurice Barrier en Isabelle Sadoyan.

VPRO Cinema

In de 16e eeuw zijn een jongen en een meisje aan elkaar uitgehuwelijkt door hun boerenfamilies. Het huwelijk is geen succes en de echtgenoot verdwijnt om acht jaar later als volwassene zijn erfdeel en gezin weer op te eisen. Ondanks de positieve verklaring van de vrouw ontstaat er twijfel aan zijn identiteit, die tijdens een rechtszaak bewezen moet worden. Dit vernuftig scenario en de overtuigende tijdsreconstructie kregen van de regisseur niet meer dan een bekwame filmvorm, maar het opmerkelijke spel - vooral van Baye en Planchon - houdt de aandacht vast. Het scenario is van regisseur Vigne en Jean-Claude Carrière. Het camerawerk is van André Neau.

credits

Regie:
Daniel Vigne
Cast:
Gérard Depardieu, Nathalie Baye, Roger Planchon, Maurice Barrier, Isabelle Sadoyan, Maurice Jacquemont, Neige Dolsky, Bernard-Pierre Bonnadieu, Rose Thiery, Stéphane Péan, Sylvie Méda, Chantal Deruaz, Bernard-Pierre Donnadieu
Scenario:
Daniel Vigne
Productie:
Daniel Vigne
Camera:
André Neau, Andre Neau
Muziek:
Michel Portal
Jaar:
1981
Alt. titels:
Retour de Martin Guerre, Le, The Return Of Martin Guerre
Genres:
Drama, Historische film
Landen:
Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

Le retour de Martin Guerre (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken