Italië/België/Frankrijk 1970. Drama van Claude Chabrol. Met o.a. Stéphanie Audran, Jean-Pierre Cassel, Michel Bouquet, Jean-Claude Drouot en Michel Duchaussoy.

VPRO Cinema

Een onvolwassen, aan drugsverslaafde rijkeluiszoon staat in zijn roes zijn zoontje naar het leven, waarna zijn vrouw zich met haar kind in een familiepension installeert en scheiding aanvraagt. Haar schoonvader houdt haar verantwoordelijk voor de verloedering van zijn zoon en wil de voogdij over zijn kleinkind, zodat hij een schoftige detective opdracht geeft om haar in discrediet te brengen. Dit melodramatisch en hoogst ingewikkeld verhaal vormt de aanleiding voor een eerbetoon aan de morele moed van Audran als de jonge moeder, waarbij de andere acteurs in vaak bizarre scènes op verrassende en geslaagde wijze rollen tegen - hun - type in, hebben gekregen.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Stéphanie Audran, Jean-Pierre Cassel, Michel Bouquet, Jean-Claude Drouot, Michel Duchaussoy, Jean Carmet, Annie Cordy, Catherine Rouvel, Angelo Infanti, Maria Michi, Stéphane Audran
Muziek:
Pierre Jansen
Jaar:
1970
Alt. titels:
Rupture, La, Der Riß
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Italië, België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Rupture (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken