Verenigde Staten 1939. Misdaad van Raoul Walsh. Met o.a. James Cagney, Priscilla Lane, Humphrey Bogart, Gladys George en Jeffrey Lynn.

VPRO Cinema

Na WO I raakt Eddie Bartlett (Cagney) in Amerika betrokken bij dranksmokkel. Hij slaagt er niet in om een eerlijke job te vinden. Hij vormt een team met zijn vroegere maten George Hally (Bogart) en advocaat Lloyd Hart (Lynn). Eddie wordt verliefd op zangeres Jean Sherman (Lane), maar zij kiest voor Lloyd, met wie ze trouwt. Platzak en afgewezen wordt Eddie taxichauffeur. Een toevallige ontmoeting met Jean zal zijn leven grondig veranderen. De twee populairste film-gangsters vormen een onvergetelijk duo in een realistische, ongenadige prent over de misdaad in de jaren 1920. Uitstekende vertolkingen, niet in de laatste plaats ook van de verschillende bijrollen. Schitterend opgebouwd scenario naar een verhaal van Mark Hellinger. Anatole Litvak fungeerde als regie-assistent.

credits

Regie:
Raoul Walsh
Cast:
James Cagney, Priscilla Lane, Humphrey Bogart, Gladys George, Jeffrey Lynn, Frank McHugh, Joe Sawyer, Paul Kelly, Ed Keane, Elizabeth Risdon
Scenario:
Jerry Wald, Robert Rossen, Richard Macaulay
Productie:
Jack L. Warner, Hal B. Wallis
Camera:
Ernest Haller
Schrijver:
Mark Hellinger
Jaar:
1939
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Roaring Twenties (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken