Nederland 1990. Drama van Rita Horst. Met o.a. Monique van de Ven, Ottolien Boeschoten, Peter Bolhuis, Hans Croiset en Pieter de Wijn.

VPRO Cinema

Doorleefd drama over een miskraam en de gevolgen daarvan op het leven van de ouders. Na zeven maanden zwangerschap ontdekt het echtpaar van de Ven/Leysen dat hun baby niet levensvatbaar is. Zij beslissen de bevalling vroegtijdig op te wekken. Romeo wordt geboren en sterft: welkom en afscheid op hetzelfde moment. Het verwerken van het verlies verloopt voor het echtpaar minder unaniem. Hij pleit voor vergeten, zij voor het vasthouden van de emotie. Het echtpaar Leysen-Horst maakte dit in werkelijkheid mee; voor Rita Horst was het schrijven van het scenario therapeutisch. Professionele debuutfilm, dicht bij emoties die echt overkomen, ver genoeg om niet in huilerige navelstaanderij te vervallen. Gaaf en diepmenselijk, gevoelig maar niet tranerig of goedkoop sentimenteel, begenadigd gediend door het talent van Van de Ven en Leysen. Theo Bierkens verzorgde het camerawerk.

credits

Regie:
Rita Horst
Cast:
Monique van de Ven, Ottolien Boeschoten, Peter Bolhuis, Hans Croiset, Pieter de Wijn, Coby Timp, Bob van den Berg, Pim Lambeau, Mouna Goeman Borgesius, Johan Leysen
Scenario:
Rita Horst
Productie:
Frans Rasker
Camera:
Theo Bierkens
Muziek:
Boudewijn Tarenskeen
Geluid:
Hugo de Vries
Art direction:
Phillipe Graff
Montage:
Ot Louw
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Romeo (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken