Verenigde Staten 1957. Historische film van Edward Dmytryk. Met o.a. Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Eva Marie Saint, Lee Marvin en Nigel Patrick.

VPRO Cinema

Met zorg uitgewerkt epos over een romance tijdens de bloedige Burgeroorlog (1861-1865); het doet wat verward aan. Toch wel enige krachtsinspanning voor Taylor in haar rol als Zuidelijke schoonheid, die alles wil bezitten. Clift als voorwerp van haar liefde, is grillig. Deze film was een poging van MGM om GONE WITH THE WIND te evenaren en de studio smeet er een productiebudget van zes miljoen dollar tegen aan, wat voor die tijd niet gering was. Taylor en Clift moesten het romantische stel van de jaren 1950-1960 worden, maar een ongeluk tijdens het draaien had niet alleen gevolgen voor Clift, maar ook voor de film. Scenario van Millard Kaufman naar de roman Ross Lockridge, Jr. Camerawerk van Robert Surtees. Gedraaid in MGM Camera 65.

credits

Regie:
Edward Dmytryk
Cast:
Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Eva Marie Saint, Lee Marvin, Nigel Patrick, Rod Taylor, Agnes Moorehead, Walter Abel, Tom Drake, Rhys Williams, DeForest Kelley, Jarma Lewis
Scenario:
Millard Kaufman
Productie:
David Lewis
Camera:
Robert Surtees
Muziek:
Johnny Green
Montage:
John D. Dunning
Jaar:
1957
Alt. titels:
Das Land des Regenbaums
Genres:
Historische film, Romantiek, Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Raintree County (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken