USSR/​Rusland 1990. Drama van Michail Belikow. Met o.a. Sergej Schakurow, Tatiana Kotchemasowa, Stanislaw Stankewitsch, Georgij Drozd en Alexij Gorbunov.

VPRO Cinema

Aan de hand van de alledaagse belevenissen (onzekerheden en angsten) van een doorsnee gezin geeft deze speelfilm het strakke verslag van de verschrikkelijke ramp met de kernreactor in Tsjernobyl, die tijdens het paasfeest van 1986 plaatsvond. Een gevaarlijke gebeurtenis, waarvan de gevolgen nog steeds niet goed te overzien zijn en die aanvankelijk door de overheid verzwegen werd en vervolgens met halve en hele waarheden naar buiten kwam. Een felle aanklacht tegen de officiële politiek en zonder enig compromis gemaakt. De tweede speelfilm van de regisseur en tot stand gekomen met Amerikaanse financiële steun van het Pacific Film Fund. Het scenario is van Oleg Prohodko en Michail Belikow. Het camerawerk is van Vacilij Truschkovskij en Alexander Schagaev.

credits

Regie:
Michail Belikow
Cast:
Sergej Schakurow, Tatiana Kotchemasowa, Stanislaw Stankewitsch, Georgij Drozd, Alexij Gorbunov, Stanislav Stankevich, Tatiana Kochemasova
Scenario:
Oleg Prohodko
Camera:
Vacilij Truschkovskij
Muziek:
Igor Stentcuk
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
USSR, Rusland