Verenigde Staten 1985. Thriller van Karen Arthur. Met o.a. Richard Crenna, Pat Hingle, Frances Lee McCain, Cotter Smith en George Dzundza.

VPRO Cinema

Crenna is een politieman van de oude stempel, die de wet wel eens naar zijn eigen hand zet. Zo laat hij op een dag een gevangene ontsnappen omdat deze van nut kan zijn als verklikker. Zijn superieuren accepteren dit niet en als straf wordt hij overgeplaatst naar de zedenbrigade, waar hij zijn werk op dezelfde manier voortzet. Seksueel mishandelde vrouwen neemt hij nooit ernstig, tot hij op een dag zelf het slachtoffer wordt van een verkrachting door twee kerels. Hij probeert deze vernedering verborgen te houden voor zijn collega's, maar een getuige licht de politie in. Dramatisch portret van een man die zelf slachtoffer wordt van wat hij bij anderen afdoet als uitlokking. Schitterende prestatie van Crenna die er een Emmy Award aan overhield. James G. Hirsch schreef het gevatte scenario, dat in beeld gebracht werd door Thom Neuwirth.

credits

Regie:
Karen Arthur
Cast:
Richard Crenna, Pat Hingle, Frances Lee McCain, Cotter Smith, George Dzundza, Joanna Kerns, Mark Dickinson, Frances Lee McCain, Meredith Baxter
Productie:
Robert Papazian, James S. Henerson, James G. Hirsch
Muziek:
Peter Bernstein
Jaar:
1985
Alt. titels:
Rape of Richard Beck, The, Viol de Richard Beck, Le, Broken Badge
Genres:
Thriller, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Rape of Richard Beck (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken