Verenigde Staten 1986. Drama van Tim Hunter. Met o.a. Crispin Glover, Ione Skye Leitch, Roxana Zal, Daniel Roebuck en Tom Bower.

VPRO Cinema

Als puber Roebuck een meisje wil aanranden, eindigt het ermee dat hij haar wurgt. Vervolgens rookt hij een stickie naast het ontzielde, naakte lichaam. De twaalf-jarige Miller is getuige en roept zijn oudere broer Glover en diens vriend Reeves te hulp. Die besluiten dat Roebuck niet gepakt mag worden en ze moeten het lijk zo snel mogelijk wegmoffelen. Een aangrijpend, waargebeurd verhaal over tieners in een boeiende, zo niet uitstekende, studie over kinderen van deze tijd en hun gevoel van vervreemding ten opzichte van volwassenen, de maatschappij en verantwoordelijkheid. Een schitterende rol van Glover als hun onorthodoxe leider en de mooiste rol is van Hopper, perfect gecast als overjarige hippie, die niet begrijpt hoe de kinderen zo'n gebrek aan waarden kunnen hebben. Een film om over na te denken!

credits

Regie:
Tim Hunter
Cast:
Crispin Glover, Ione Skye Leitch, Roxana Zal, Daniel Roebuck, Tom Bower, Constance Forsland, Leo Rossi, Jim Metzler, Dennis Hopper, Joshua Miller, Keanu Reeves
Scenario:
Neal Jimenez
Productie:
Midge Sanford, Sarah Pillsbury
Camera:
Frederick Elmes
Muziek:
Jürgen Knieper
Montage:
Sonya Sones, Howard E. Smith
Jaar:
1986
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Cult
Landen:
Verenigde Staten