Zwitserland/Italië 1973. Drama van Alain Tanner. Met o.a. François Marthouret, Josée Destoop, Juliet Berto, Anne Wiazemsky en Roger Ibanez.

VPRO Cinema

Een jong echtpaar in Genêve wil een nieuw leven beginnen door naar Algerije te emigreren. Vlak voor het vertrek telegrafeert een vriend aldaar, die hun werk beloofde, de reis uit te stellen en stuurt vervolgens een brief met de mededeling dat hij zelf weer naar Zwitserland komt. Om tegenover de buitenwereld die ze met avontuurlijkheid hebben overtroefd de schijn op te houden duiken ze onder in een leeg appartement. In isolement leren ze hun bestaan betrekkelijk te stellen en daardoor gesterkt opnieuw te beginnen. Bewuste voorspelbaarheid van het scenario en het afzien van de dramatische of spectaculair filmische effecten, dwingen de toeschouwers om het denkproces van personages te volgen, die in opgeslotenheid het land dat ze wilden ontvluchten, pas echt leren kennen.

credits

Regie:
Alain Tanner
Cast:
François Marthouret, Josée Destoop, Juliet Berto, Anne Wiazemsky, Roger Ibanez, Jacqueline Guenod, Roger Jendly, François Roulet
Muziek:
Johann Sebastian Bach
Jaar:
1973
Alt. titels:
Retour d'Afrique, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Satire
Landen:
Zwitserland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Le Retour d'Afrique (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken