Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Otto Preminger. Met o.a. Peter O'Toole, Richard Attenborough, Cliff Gorman, Claude Dauphin en John V. Lindsay.

VPRO Cinema

Op een avond worden de vijf dochters van grote westerse ondernemers ontvoerd van het luxe-jacht 'Rosebud' door terroristen van de Palestijnse Zwarte September-beweging. De CIA ontvangt een filmpje met de eis dat dit via tv openbaar gemaakt zal worden. Stripachtige spionagethriller die de kijker geen ogenblik in spanning houdt. Bovendien komt er geen einde aan de film. De Palestijnen worden belachelijk uitgetekend. Van een man als Preminger mag meer verwacht worden. Het vlakke, soms zelfs belachelijke, scenario is van de hand van Erik Lee Preminger, die zich baseerde op een roman van Joan Hemingway en Paul Bonnecarrere. Denys Coop zette het in beeld. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Otto Preminger
Cast:
Peter O'Toole, Richard Attenborough, Cliff Gorman, Claude Dauphin, John V. Lindsay, Peter Lawford, Raf Vallone, Klaus Löwitsch, Brigitte Ariel, Isabelle Huppert, Lalla Ward, Kim Catrell, Debra Berger
Scenario:
Erik Lee Preminger
Productie:
Otto Preminger
Camera:
Denys Coop, Denys N. Coop
Muziek:
Laurent Petitgirard
Montage:
Thom Noble
Jaar:
1975
Alt. titels:
Unternehmen Rosebud
Genres:
Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten