Verenigde Staten 1987. Misdaad van Fred Walton. Met o.a. Donald Sutherland, Charles Durning, Belinda Bauer, Josef Sommer en James Murtaugh.

VPRO Cinema

Het rustige tempo waarin pastoor Sutherland leeft, wordt verstoord door een reeks moorden op collega's. De maniakale moordenaar laat telkens een visitekaartje achter in de vorm van een zwarte rozenkrans. Op een dag biecht een man hem op dat hij verschillende vertegenwoordigers van de kerk heeft vermoord, om de dood van zijn dochtertje te wreken. Sutherland staat voor een dilemma. Hij wil de politie helpen, maar hij is gebonden aan het biechtgeheim. Interessante thriller met een veel te traag ritme, wat enigszins opgevangen wordt door de sterke vertolkingen van Sutherland en Durning. Elmore Leonard en Fred Walton bewerkten de roman van William X. Kienzle. Op locatie in Detroit gefilmd door David Golia.

credits

Regie:
Fred Walton
Cast:
Donald Sutherland, Charles Durning, Belinda Bauer, Josef Sommer, James Murtaugh, John Danelle, Addison Powell, Kathleen Tolan, Tom Mardirosian, Anita Barone
Camera:
David Golia
Muziek:
Bobby Laurel, Don Sebesky
Schrijver:
William X. Kienzle
Jaar:
1987
Genres:
Misdaad, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Psycho
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Rosary Murders (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken