Verenigde Staten 1976. Western van Irvin Kershner. Met o.a. Richard Harris, Gale Sondergaard, Geoffrey Lewis, Bill Lucking en Jorge Luke.

VPRO Cinema

Harris kan niet meer wennen aan het rijke leventje in zijn kasteel in Engeland, nadat hij lange tijd onder de Sioux-stammen leefde en van wie hij de bijnaam 'Paard' kreeg. Heimwee drijft hem terug naar de Indianen, maar die zijn inmiddels door de blanken uit hun leefgebied verjaagd. Ze kregen zoveel te verduren dat ze de moed niet meer konden opbrengen om zich te verzetten. Harris probeert hen wakker te schudden om hun voorouderlijke gebieden terug te eisen. Conflictrijk vervolg op het sterke A MAN CALLED HORSE. Inhoudelijker door zijn filosofische beschouwingen, maar daardoor minder avontuurlijk. Het boeiende scenario is van de hand van Jack De Witt, naar een verhaal van Dorothy M. Johnson. Harris schittert weer in zijn rol van blanke Indiaan. Vakkundig in beeld gebracht door Owen Roizman. Indrukwekkende symfonische score van Laurence Rosenthal. Gefilmd in Panavision. Gevolgd door TRIUMPHS OF A MAN CALLED HORSE.

credits

Regie:
Irvin Kershner
Cast:
Richard Harris, Gale Sondergaard, Geoffrey Lewis, Bill Lucking, Jorge Luke, Enrique Lucero, Claudio Brook, Jorge Russek, Ana de Sade
Scenario:
Jack DeWitt
Productie:
Terry Morse jr, Sandy Howard, Richard Harris
Camera:
Owen Roizman
Muziek:
Laurence Rosenthal
Montage:
Michael Kahn
Schrijver:
Dorothy M. Johnson
Jaar:
1976
Alt. titels:
Return of a Man Called Horse, The, Der Mann, den sie Pferd nannten II
Genres:
Western
Trefwoorden:
Indianen-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen