Verenigde Staten 1974. Muziek van Milton Katselas. Met o.a. Michael Moriarty, Yaphet Kotto, Susan Blakely, Hector Elizondo en Tony King.

VPRO Cinema

Moriarty, een jonge New Yorkse politieman, wordt beschuldigd van moord op een collega die undercover werkte. De officier die met het onderzoek belast wordt ontdekt dat de idealistische jongeman het slachtoffer werd van een complot van corrupte agenten die op die wijze vrijuit kunnen gaan. Pessimistische, maar realistische film over corruptie en promotiejacht binnen de politiemacht. Abby Mann en Ernest Tidyman bouwden hun scenario, gebaseerd op een roman van James Mills, op als een mozaïek van flashbacks, die zeer nerveus gemonteerd werden. Over het algemeen uitstekend spel, met het debuut van Gere in een klein rolletje. Sombere fotografie van Mario Tosi. In Engeland uitgebracht als OPERATION UNDERCOVER.

credits

Regie:
Milton Katselas
Cast:
Michael Moriarty, Yaphet Kotto, Susan Blakely, Hector Elizondo, Tony King, Michael McGuire, Richard Gere, William Devane, Bob Balaban, Vic Tayback, Edward Grover, Dana Elcar
Muziek:
Elmer Bernstein
Jaar:
1974
Alt. titels:
Operation Undercover
Genres:
Muziek, Thriller
Trefwoorden:
Opera/operette
Landen:
Verenigde Staten