Verenigde Staten 1949. Familiefilm van Lewis Milestone. Met o.a. Myrna Loy, Robert Mitchum, Louis Calhern, Shepperd Strudwick en Peter Miles.

VPRO Cinema

John Steinbeck bewerkte zijn eigen roman. De film gaat over de liefde van de jonge Miles voor zijn paard. Er ontstaat een boeiende relatie tussen de jongen en een cowboy (Mitchum), die veel begrip voor hem heeft. In tegenstelling tot zijn vader, Strudwick, die de jongen aanvankelijk nauwelijks begrijpt. Calhern, een kwekkende opa, wordt door Strudwick ook al niet te vriendelijk bejegend. De climax is echter ontroerend. De negen- jarige Miles én Mitchum stelen de film. Loy, als de moeder, en Strudwick vallen tegen. Robert Aldrich was hier assistent- regisseur. De latere regisseur Harry Keller deed de montage van de film en Tony Gaudio het mooie camerawerk. Aaron Copland zorgde voor de passende muziek. De jonge Reynolds speelde in 1949 Little Beaver in de RED RYDER-serie.

credits

Regie:
Lewis Milestone
Cast:
Myrna Loy, Robert Mitchum, Louis Calhern, Shepperd Strudwick, Peter Miles, Margaret Hamilton, Patty King, Jackie Jackson, Beau Bridges, Don Kay 'Little Brown Jug' Reynolds, Don Kay
Scenario:
John Steinbeck
Productie:
Lewis Milestone
Camera:
Tony Gaudio
Muziek:
Aaron Copland
Jaar:
1949
Alt. titels:
Red Pony, The
Genres:
Familiefilm, Western, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Red Pony (1949) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken