Verenigde Staten 1956. Western van Rudolph Maté. Met o.a. Tony Curtis, Colleen Miller, Arthur Kennedy, William Demarest en William Gargan.

VPRO Cinema

Een film volgens een geijkt patroon, dat typisch een product van zijn tijd is. Curtis speelt een gokker op een raderboot op de Mississippi rond 1880. Hij wordt ten onrechte beschuldigd van moord. Hij neemt de benen maar wordt door de bandiet Kennedy geholpen, die een vriend blijkt te zijn. Als de ware moordenaar - een goede rol van Van Eyck - ontmaskerd is, gaat Kennedy er met Curtis' paard vandoor, nieuwe avonturen tegemoet. Als troost heeft Curtis de aantrekkelijke Miller. Onderhoudende western, ook al zitten er in het verhaal wat onduidelijkheden. Niemand minder dan Daniel Beauchamp en Robert Presnell Jr. schreven het scenario naar een vertelling van Norman A. Fox. Het camerawerk is van Irving Glassberg.

credits

Regie:
Rudolph Maté
Cast:
Tony Curtis, Colleen Miller, Arthur Kennedy, William Demarest, William Gargan, Peter van Eyck, Minor Watson, Robert Wilke, Donald Randolph, Trevor Bardette, Rex Lease
Scenario:
Robert Presnell jr
Camera:
Irving Glassberg
Muziek:
Frank Skinner, Hans J. Salter
Jaar:
1956
Alt. titels:
Rawhide Years, The, Vom Teufel verfhrt
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Rawhide Years (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken