Verenigde Staten 1982. Biografie van Jackie Cooper. Met o.a. Sondra Locke, Tony Orlando, Penelope Milford, Katherine Helmond en Kevin McCarthy.

VPRO Cinema

Rosemary Clooney (Locke) is een populaire zangeres, maar priv[KA1]e zit het allemaal wat minder mee. Haar huwelijk is naar de knoppen en bovendien wordt ze doorlopend gekleineerd door haar dominante moeder. Tijdens een optreden stort ze in, met een schandaal als gevolg. Ze komt terecht in een psychiatrische inrichting. Door haar wilskracht herstelt ze, en ze begint weer op te treden. Voor het eerst in haar leven voelt ze zich zelfstandig en zelfverzekerd. Biografie van de beroemde zangeres uit de jaren 1940-1950, doorspekt met haar bekendste songs (door Clooney zelf gezongen). Uitstekend spel van Locke als Clooney en McCarthy als haar arts, maar Orlando als José Ferrer is minder gelukt. Katherine Cokers scenario is gebaseerd op This For Remembrance van Clooney en Raymond Strait. Fotografie van Howard Schwartz.

credits

Regie:
Jackie Cooper
Cast:
Sondra Locke, Tony Orlando, Penelope Milford, Katherine Helmond, Kevin McCarthy, John Karlen, Cheryl Anderson, Robert Ridgely, Joey Travolta
Camera:
Howard Schwartz
Jaar:
1982
Alt. titels:
Rosemary Clooney Story, The
Genres:
Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen