Verenigde Staten 1992. Film noir van Howard Franklin. Met o.a. Joe Pesci, Barbara Hershey, Stanley Tucci, Jerry Adler en Jared Harris.

VPRO Cinema

Onderdeurtje Pesci is prima geschikt voor de rol van persfotograaf Leon Bernstein in New York omstreeks 1945. Hij is een niets ontziende paparazzo (min of meer gemodelleerd naar de beruchte Arthur 'Weegee' Felling), die alles doet voor een sensationele foto. Als de verleidelijke Kay (Hershey) hem hulp vraagt tegen een bende die het op haar nachtclub heeft voorzien, raakt hij verstrikt in een web van moord en verraad. Het thriller-gehalte is niet hoog, maar de sfeer van die jaren is prachtig getroffen. Raak is ook de hoofdfiguur - flamboyant, complex en beetje treurig, tussen artiest en parasiet in. Eerste filmrol van Adler, die lang op Broadway heeft gewerkt als producent/regisseur. Hij speelt een versleten columnist. Uitvoerend producent is Robert Zemeckis.

credits

Regie:
Howard Franklin
Cast:
Joe Pesci, Barbara Hershey, Stanley Tucci, Jerry Adler, Jared Harris, Dominic Chianese, Del Close, Richard Foronjy, Tim Gamble, Bob Gunton, Joe Guzaldo
Muziek:
Mark Isham
Jaar:
1992
Genres:
Film noir, Misdaad, Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Public Eye (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken