Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Clarence Brown. Met o.a. Spencer Tracy, Gene Tierney, Van Johnson, Leo Glenn en Dawn Addams.

VPRO Cinema

In de winter van 1620 vaart de Mayflower van Engeland naar Amerika, met aan boord een omvangrijke groep emigranten, die in het beloofde land een nieuw leven willen beginnen. De meeste passagiers zijn calvinisten die hun geloof willen verbreiden. Zij veroorzaken heel wat conflicten, die kapitein Tracy moet zien op te lossen. Boeiend filmavontuur naar een briljant scenario van Helen Deutsch, gebaseerd op een roman van Ernest Gabler. Over de historische juistheid valt te twisten, maar ontspanning is er volop, terwijl de acteurs zich uitstekend inleven in hun rol. De oogstrelende fotografie van William Daniels en de sublieme score van Miklós Rózsa krijgen we op de koop toe. De speciale effecten leverden een Oscar op.

credits

Regie:
Clarence Brown
Cast:
Spencer Tracy, Gene Tierney, Van Johnson, Leo Glenn, Dawn Addams, Lloyd Bridges, Barry Jones, Noël Drayton, John Dehner, Tommy Ivo, Lowell Gilmore
Scenario:
Helen Deutsch
Camera:
William H. Daniels
Muziek:
Miklós Rózsa
Montage:
Robert Kern
Jaar:
1952
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Plymouth Adventure (1952) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken