Verenigde Staten 1992. Thriller van Jan Eliasberg. Met o.a. Rutger Hauer, Natasha Richardson, Clancy Brown, Kibibi Monie en Tom Wright.

VPRO Cinema

Maatschappelijk werkster Richardson wordt verliefd op Hauer, die na een gevangenisstraf van vijftien jaar wegens moord op zijn vrouw, wordt vrijgelaten. Dat leidt tot wat schermutselingen in bed die er een erotische thriller van zou moeten maken, maar het eindigt eerder als een sentimenteel melodrama. Richardson gaat op zoek naar het hoe en waarom Hauer de moord toen heeft gepleegd. Het scenario van Frank Norwood, die zelf gedurende vijftien jaar als sociaal werker actief was, bevat enkele aardige ideetjes maar tv-veteraan Eliasberg levert als zijn bioscoopfilmdebuut een thriller op dorpsniveau af. Hauer trekt weer de juiste bekken en Richardson, afstammelinge van het acteursgeslacht van de Redgraves, overtuigt als slimme maatschappelijk werkster. Camerawerk van Robert Yeoman. Quentin Tarantino schreef mee aan het secenario.

credits

Regie:
Jan Eliasberg
Cast:
Rutger Hauer, Natasha Richardson, Clancy Brown, Kibibi Monie, Tom Wright, Dana Eskelson, Ted D'Arms, Paul Giamatti, Guy Boyd
Scenario:
Frank Norwood
Productie:
Lisa M. Hansen, Paul Hertzberg
Camera:
Robert D. Yeoman
Muziek:
Steve Bartek
Montage:
Christopher Rouse
Jaar:
1992
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Past Midnight (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken