Frankrijk 1961. Thriller van Georges Franju. Met o.a. Pierre Brasseur, Pascale Audret, Jean-Louis Trintignant, Marianne Koch en Dany Saval.

VPRO Cinema

Oude graaf Brasseur besluit zich te wreken op zijn hebzuchtige familie die hem ooit in de steek liet en hij verbergt zich om te sterven. Een ramp voor de erfgenamen, want wanneer het lijk niet gevonden wordt, moeten ze vijf jaar wachten op de erfenis. Om de kosten van het onderhoud van het kasteel te dekken, organiseren ze een klank en lichtspel. Tijdens de repetitie vallen reeds de eerste doden. Een knappe thriller/spookfilm, geschreven door het duo Boileau-Nercejac, bekend van LES DIABOLIQUES. In de handen van Franju werd het een uitdagende zwarte komedie, met een absoluut schitterende climax. De sfeervolle zwart-wit fotografie was in handen van Marcel Fradétel en een jonge Maurice Jarre schreef de muziek. De film werd haast dertig jaar als verloren beschouwd, tot hij per toeval werd teruggevonden in het lab, waar hij opgeborgen was onder de draaititel LE CHATEAU DES MYSTERES.

credits

Regie:
Georges Franju
Cast:
Pierre Brasseur, Pascale Audret, Jean-Louis Trintignant, Marianne Koch, Dany Saval, Jean Babilée, Philippe Leroy, Christian Marquand
Camera:
Marcel Fradétel
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1961
Alt. titels:
Château des mystères, Le
Genres:
Thriller, Horror
Trefwoorden:
Gothic-drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Pleins feux sur l'assassin (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken