Verenigde Staten 1971. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Al Pacino, Alan Vint, Richard Bright, Kiel Martin en Michael McClanathan.

VPRO Cinema

Helen (Winn), die afkomstig is uit een fatsoenlijk milieu, belandt vanwege een illegale abortus in het ziekenhuis. Na haar ontslag uit de kliniek komt ze geheel ontredderd terecht in de armen van de verslaafde kruimeldief Bobby (Pacino). Aanvankelijk is ze nieuwsgierig, maar langzamerhand raakt zij ook in de duivelsachtige cirkel van de verslaving verstrikt. Ze moet zich prostitueren met Hank (Bright), het inbreker-broertje van Bobby om aan geld voor stuff te komen. 'Needle Park' is de bijnaam van de kruising in West Manhattan, waar de heroïne verhandeld wordt en waar tijdens een bust Bobby gepakt wordt, en in de bak komt. Als Helen hem afhaalt nadat hij gezeten heeft, gaat het verder bergafwaarts met hen. Een uitstekende film over het drugsprobleem van toen met goede hoofdrollen van een regisseur die tot de nieuwe generatie van veelbelovende filmers gerekend wordt.

credits

Regie:
Jerry Schatzberg
Cast:
Al Pacino, Alan Vint, Richard Bright, Kiel Martin, Michael McClanathan, Warren Finnerty, Marcia Jean Kurtz, Paul Mace, Kitty Winn, Richard Wright
Jaar:
1971
Alt. titels:
Panic in Needle Park, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Panic in Needle Park (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken