Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Robert Benton. Met o.a. Sally Field, Lindsay Crouse, Ed Harris, Amy Madigan en Danny Glover.

VPRO Cinema

Texas, eind van de jaren 1930-1940. Na de dood van haar echtgenoot blijft Field achter met twee kinderen en een grote schuld. De bank stelt haar voor de boerderij te verkopen, maar met de hulp van een toevallige passant (Glover) en een blinde kostganger (Malkovich) zal ze erin slagen om, tegen alle verwachtingen in, een spectaculaire katoenoogst te realiseren. Benton, maker van KRAMER VS KRAMER en gespecialiseerd in superieure melodrama`s, scoorde hoog bij critici en publiek met deze prachtig opgenomen en bij momenten aangrijpende film waarin de levenswil en het doorzettingsvermogen van het individu op optimistische, ietwat naïeve wijze wordt bejubeld. Field kreeg voor haar doorleefde hoofdrol een Oscar, Benton eveneens (voor het scenario). Leuk detail is nog dat Amy Madigan en Ed Harris, die in de film een overspelig koppel vertolken, tijdens de opnames verliefd werden en elkaar later het jawoord gaven.

credits

Regie:
Robert Benton
Cast:
Sally Field, Lindsay Crouse, Ed Harris, Amy Madigan, Danny Glover, John Malkovich, Yankton Hatten, Gennie James, Ray Baker
Scenario:
Robert Benton
Productie:
Arlene Donovan
Camera:
Néstor Almendros
Muziek:
John Kander
Montage:
Carol Littleton
Jaar:
1984
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Politiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Places in the Heart (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken