Verenigde Staten 1990. Misdaad van Steve Perry. Met o.a. Jeff Fahey, Marisa Tomei, Drew Snyder, Amanda Pays en Zakes Mokae.

VPRO Cinema

Veredelde pilot voor een tv-serie, geproduceerd door Joel Silver, bekend van o.a. DIE HARD. Fahey als Parker Kane is private eye en houdt kantoor in de plaatselijke snackbar. Wanneer een vriend wordt neergeknald, gaat hij ondanks het formele verbod van de politie achter de moordenaars aan. Hij komt terecht in een wespennest, dat iets te maken heeft met de illegale storting van chemisch afval. Goede bedoelingen maken nog geen goede film. De door scenarioschrijver Peter Lenkov met een hedendaags sausje overgoten elementen uit vroegere 'série noir'-films, leveren enige spanning op, maar de personages laten de toeschouwer ijskoud. Tomei is zoals steeds een frisse verschijning. Voor een tv-film opvallend mooie fotografie van niemand minder dan Jan de Bont. Jay Ferguson zette zijn synthesizer open voor de score.

credits

Regie:
Steve Perry
Cast:
Jeff Fahey, Marisa Tomei, Drew Snyder, Amanda Pays, Zakes Mokae, Patti LaBelle, William Lucking, Stellan Skarsgård, Gail O'Grady, Richard Zobel
Scenario:
Claude Kerven, William Reilly
Muziek:
Jay Ferguson
Jaar:
1990
Genres:
Misdaad, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Parker Kane (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken