Frankrijk 1987. Misdaad van Edouard Niermans. Met o.a. Bernard Giraudeau, Fanny Bastien, Fanny Cottençon, Michel Aumont en Jean-Pierre Sentier.

VPRO Cinema

Na ANTHRACITE slaagt Niermans er wederom in ons te verbazen en te boeien met deze film noir over moord, corruptie en prostitutie, die balanceert op de rand van fantasie en waanzin. Al de personages hebben obsessies en worden door hun waanvoorstellingen, maar ook door de ondoordringbare omgeving aan de rand van de afgrond gebracht. Een grote misser is Giraudeau, die de rol van de hoofdpersoon zeer stijfjes speelt. Maar gelukkig is de mysterieuze Bastien er nog, een politieman die zich kapot wil zuipen, nadat zijn vrouw hem in de steek heeft gelaten, en die een schitterende Violetta neerzet, die een engel der wrake blijkt te zijn. Scenario van Jacques Audiard, Alain Le Henry en Edouard Niermans. Camerawerk van Bernard Lutic.

credits

Regie:
Edouard Niermans
Cast:
Bernard Giraudeau, Fanny Bastien, Fanny Cottençon, Michel Aumont, Jean-Pierre Sentier, Gérard Blain, Luc Lavandier, Daniel Russo, Véronique Silver, Henri Marteau
Scenario:
Jacques Audiard, Edouard Niermans, Alain Le Henry
Productie:
Jacques-Eric Strauss
Camera:
Bernard Lutic
Muziek:
Léo Senza, Vincent-Marie Bouvot, Léon Senza
Montage:
Jacques Witta, Yves Deschamps
Jaar:
1987
Alt. titels:
Angel Dust
Genres:
Misdaad, Film noir, Fantasy, Thriller
Trefwoorden:
Fantasy, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Poussière d'Ange (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken