Verenigde Staten 1987. Fantasy van John Carpenter. Met o.a. Donald Pleasence, Lisa Blount, James Parker, Victor Wong en Dennis Dun.

VPRO Cinema

In een verlaten kerk in L.A. komt een groepje geleerden en studenten samen om iets te bestuderen waarvoor de 'Broederschap van de Slaap' volgens priester Pleasance steeds heeft gewaarschuwd: de hergeboorte van de oude goden van het kwaad, die de komst van de Prins der Duisternis aankondigen. Een voor een worden de geesten van de aanwezigen overgenomen door het kwaad, en Blanchard zal de verbinding moeten waarmaken. Griezelfilm waarin het kwaad als het ware voelbaar wordt. Qua stijl keert Carpenter terug naar zijn meesterwerk ASSAULT ON PRECINCT 13: je weet geen moment zeker wat zich afspeelt. Een kleine groep mensen moet het opnemen tegen een ongekende overmacht. Sterk scenario van Carpenter zelf, geschreven onder het pseudoniem Martin Quatermass. Sombere fotografie van Gary B. Kibbe. Carpenter en compaan Alan Howarth zorgden weer voor een huiveringwekkende score. Genrefans zullen wellicht meer genieten dan doorsnee filmkijkers.

credits

Regie:
John Carpenter
Cast:
Donald Pleasence, Lisa Blount, James Parker, Victor Wong, Dennis Dun, Susan Blanchard, Anne Howard, Alice Cooper, Ken Wright, Jameson Parker
Scenario:
John Carpenter
Productie:
Larry J. Franco
Camera:
Gary B. Kibbe
Muziek:
Alice Cooper, John Carpenter, Alan Howarth
Jaar:
1987
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Fantasy, Black magic, Satanisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Prince of Darkness (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken