Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Oostenrijk/Italiƫ 1990. Thriller van Ian Sharp. Met o.a. Brian Dennehy, Simon Cadell, Lisa Eichorn, Leonia Mellinger en Alan Howard.

VPRO Cinema

Dennehy is een nietig radertje in de grote machine van de Westduitse contra-spionage, de Bundesnachrichtendienst. Hij is al jarenlang bevriend met een geheim agent van de Britse inlichtingendienst, Howard. Die besteedt regelmatig karweitjes aan Dennehy uit zonder toestemming van zijn superieuren, waarbij gebleken is dat de Duitser uiterst betrouwbaar is. Howard kan een grote vangst doen als de Russische generaal Storry hem zeer geheime militaire plannen aanbiedt; hij wil deze echter uitsluitend persoonlijk in de DDR overhandigen. Howard kan de DDR niet in; Dennehy wel - en die aanvaardt de job maar Howard weet niet dat Dennehy zojuist zijn vaste vriendin en haar minnaar heeft koud gemaakt. De gedeprimeerde agent wordt in de DDR door twee geheime diensten achterna gezeten. De afloop is voorspelbaar. Frederick Forsyth schreef deze film speciaal voor de tv. Door het verdwijnen van de Koude Oorlog is de glans eraf, en op weg een historische thriller te worden.

credits

Regie:
Ian Sharp
Cast:
Brian Dennehy, Simon Cadell, Lisa Eichorn, Leonia Mellinger, Alan Howard, Sabina Trooger, Michael Shannon, Malcolm Storry, Patrick Pearson, Lisa Eichhorn, Leonie Mellinger
Muziek:
Paul Chihara
Jaar:
1990
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen