Jamaica/​Verenigde Staten 1991. Horror van Mark Herrier. Met o.a. Jill Schoelen, Tom Villard, Derek Rydall, Malcolm Danare en Tony Roberts.

VPRO Cinema

Uitsluitend bedoeld voor nostalgische horrorfreaks die zich allicht wat kunnen opwarmen aan (de v.n.l. zwart-wit) fragmenten die verwijzen naar bibberfilms uit de periode 1950-1960. Hoewel gesitueerd in Californi[KA3]e werd deze als satire op B-films bedoelde mislukte tienerfilm integraal in Jamaica opgenomen en een en ander draait rond een griezelfilm-nacht (inclusief een psychisch gestoorde moordenaar) in de campus-cinema aan een universiteit, die wat geld moet opleveren voor de filmafdeling. Jammer dat de dialogen zo (p)lomp zijn en de gags zo hopeloos zouteloos. Stone, Watson en Roberts zijn er aan de haren bij gesleept voor hooguit een dagje draaien om op met een soort rechtvaardiging in de credits te kunnen worden opgenomen.

credits

Regie:
Mark Herrier
Cast:
Jill Schoelen, Tom Villard, Derek Rydall, Malcolm Danare, Tony Roberts, Elliott Hurst, Freddie Marie Silmpson, Kelly Jo Minter, Dee Wallace, Yvette Solar, Bruce Glover
Muziek:
Paul Zaza
Jaar:
1991
Genres:
Horror, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Satire
Landen:
Jamaica, Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie