Frankrijk/Verenigde Staten 1969. Komedie van Jules Dassin. Met o.a. Melina Mercouri, Assaf Dayan, Fernand Gravey, Despo Diamatidou en Jacqueline Porel.

VPRO Cinema

Romain Gary (Raffoul als negen-jarige/Haudepin als vijftien- jarige/Dayan als 25-jarige) is een onwettig kind van het Russisch filmidool van de zwijgende film, Mosjoukine (Dassin) en een tweedeplans-actrice (Mercouri) die zich om haar zoon opwerkt op de maatschappelijke ladder en zelfs visa voor Frankrijk loskrijgt. Als puber en jonge volwassene kost het hem grote moeite om onder haar bezitsdrang uit te komen. De autobiografische roman werd door Dassin (die zelf een leuke karikatuur van Mosjoukine speelt) tot vehikel voor Mercouri gemaakt die de dramatische kansen van haar rol zó ongeremd aangrijpt dat niet alleen haar filmzoon maar ook de toeschouwer het er benauwd van krijgt. Naar het boek van Romain Gary.

credits

Regie:
Jules Dassin
Cast:
Melina Mercouri, Assaf Dayan, Fernand Gravey, Despo Diamatidou, Jacqueline Porel, Didier Haudepin, François Raffoul, Carol Cole, Christian Duvaleix, Jean Martin, Jules Dassin, Didier Hautepin, Francois Raffoul
Muziek:
Georges Delerue
Schrijver:
Romain Gary
Jaar:
1969
Alt. titels:
Promesse de l'aube, La, Promise at dawn, Promise At Dawn
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

La Promesse de l'aube (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken