Italië/Frankrijk/Spanje 1962. Komedie van Hervé Bromberger, Luís Garcia Berlanga, Alessandro Blasetti en René Clair. Met o.a. Anna Karina, Jean Poiret, Michel Serrault, Hardy Krüger en Ana Casarès.

VPRO Cinema

Een episodefilm naar fabels van La Fontaine. Een jaloerse ambtenaar vergeet door vleierij de waakzaamheid voor zijn mooie vrouw. De orgelman overweegt na tegenslagen zelfmoord, maar krijgt levensmoed ingepraat door een begrafenisondernemer. Een bedachtzame vrouw wint van een uitdagende rivale de competitie om man. Een man en een vrouw raken toevallig samen in een flat opgesloten en komen tot een verstandhouding, maar niet tot een affaire. Drie van de vier sketches zijn met onderlinge niveauverschillen best aardig, maar de bijdrage van Clair is een klein juweeltje door de genuanceerde ironie en het intelligente spel van Caron en Aznavour.

credits

Regie:
Hervé Bromberger, Luís Garcia Berlanga, Alessandro Blasetti, René Clair
Cast:
Anna Karina, Jean Poiret, Michel Serrault, Hardy Krüger, Ana Casarès, Augustus Gonzáles, Monica Vitti, Rossano Brazzi, Sylva Koscina, Leslie Caron, Charles Aznavour, Raymond Bussières
Muziek:
Georges Garvarentz, Manuel Asius Arbó, Charles Aznavour
Jaar:
1962
Alt. titels:
Quatres vérités, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Lichte komedie
Landen:
Italië, Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Les Quatres vérités (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken