Frankrijk 1979. Romantiek van Edouard Molinaro. Met o.a. Mathieu Carrière, Marie-Hélène Breillat, Jean Desailly, Silvia Reize en Jacques Dacqmine.

VPRO Cinema

Een zeer getrouwe verfilming, zowel naar de vorm als naar de inhoud, van de roman van Stefan Zweig, die zich afspeelt in een garnizoensstadje in het Oostenrijk van vóór 1914. Het is het verhaal van de ongelukkige liefde tussen een luitenant van eenvoudige komaf en de verlamde dochter van de graaf, die de rijkste man van de streek is. De complexe psychologische en psychoanalytische verwikkelingen worden op subtiele wijze uitgewerkt in deze soepel geregisseerde film, waarin op intelligente wijze de zeden en taboes van deze samenleving in verval worden beschreven. Dit verklaart ook de sombere toonzetting van dit werk. Jean Desailly is overheersend aanwezig in zijn rol van de graaf van Kestalfa.

credits

Regie:
Edouard Molinaro
Cast:
Mathieu Carrière, Marie-Hélène Breillat, Jean Desailly, Silvia Reize, Jacques Dacqmine, Albert Rueprecht, Stefan Paryla, Fritz von Friedl, Ferdinand Kaub, Erik Frey, Helmut Janatsch, Heinz Ehrenfreud, Paola Loew, Herta Boehm
Muziek:
Claude Bolling
Jaar:
1979
Alt. titels:
Pitié dangereuse, La
Genres:
Romantiek, Historische film, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk