Frankrijk/Spanje 1980. Avonturenfilm van Luc Béraud. Met o.a. Patrick Dewaere, Clio Goldsmith, Jeanne Moreau, Guy Marchand en Jose Luis Lopez Vasquez.

VPRO Cinema

Een jonge vrouw die als lokvogel in een politiek complot wordt gebruikt, verzet zich tegen verdere manipulatie en dringt zich op aan een toevallige voorbijganger. Deze blijkt een vroegtijdig ingedutte professor te zijn, wiens verlangen naar avontuur en romantiek weer opbloeit tijdens een reeks van verwarrende en verontrustende belevenissen en ontmoetingen. Amour fou wordt verbeeld in opzettelijke termen van stationslectuur met net te veel afstandelijke ironie om het escapisme daarvan echt te laten werken. Goldsmith is - hoe aantrekkelijk ook - (nog) geen actrice, waardoor haar passie voor de helft in het luchtledige blijft. Dank zij Dewaere en bizarre bijrollen onderhoudend, maar de films van hetzelfde genre uit de jaren veertig worden niet geëvenaard.

credits

Regie:
Luc Béraud
Cast:
Patrick Dewaere, Clio Goldsmith, Jeanne Moreau, Guy Marchand, Jose Luis Lopez Vasquez, Pierre Dux, Nicole Jamet, Roland Amstutz, Béatrice Camurat
Muziek:
Éric Demarsan
Jaar:
1980
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Satire, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Plein Sud (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken