Frankrijk 1977. Drama van Christian Bricout. Met o.a. Didier Sauvegrain, Gérard Darrieu, Annie Savarin, Bernadette Le Saché en Poussine Mercanton.

VPRO Cinema

Jean (Sauvegrain), een werkende jongere zoekt, tijdens een weekend vergeefs ontsnapping aan de troosteloosheid - ook van het ouderlijk huis - en vindt tenslotte enige warmte in de armen van een ook eenzame, onooglijke toiletjuffrouw. Deze debuutfilm lijkt een Franse echo zeventien jaar later van de Britse film SATURDAY NIGHT AND SUNDAY MORNING (1960) van Karel Reisz, waarbij zelfs het rebels vuur is gesmoord bij de jonge held die door Sauvegrain in alle geslotenheid zeer genuanceerd wordt geacteerd. Authentieke en sobere situatieschetsen waarvan de triestheid niet is aangedikt. De werkelijkheid is zelfs grauwer: het jongerencentrum waar de hoofdpersoon verstrooiing zoekt moest met opnamen in de Amsterdamse Melkweg worden gesuggereerd, want zelfs dat was er in Lille niet. Het scenario is van regisseur Bricout. Het camerawerk is van Philippe Rousselot. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Christian Bricout
Cast:
Didier Sauvegrain, Gérard Darrieu, Annie Savarin, Bernadette Le Saché, Poussine Mercanton, Brigitte Rouan, Coralie Seyrig
Scenario:
Christian Bricout
Camera:
Philippe Rousselot
Muziek:
Larry Mann
Jaar:
1977
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Paradiso (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken