Canada/Italië/Frankrijk 1973. Misdaad van Marc Simenon. Met o.a. Yves Beneyton, Francis Blanche, Bernard Blier, Robert Castel en Riccardo Cucciola.

VPRO Cinema

Een man heeft in een villa twee vrouwen gegijzeld en vraagt in ruil voor hen het mooiste meisje uit de streek. Politie en overheden in het gewoonlijk rustig dorpje komen in het geweer, maar de gestoorde gijzelaar blijkt gewapend. De pogingen om een prostituée en een Italiaanse gastarbeidster zonder werkvergunning als losprijs te sturen mislukken en burgemeestersdochter biedt zichzelf aan. De zoon van schrijver Simenon werkt het curieus verhaal uit tot een degelijk geconstrueerd scenario en regisseert bekwaam, maar heeft kennelijk moeite met het leiden van acteurs die soms al te karikaturaal uitpakken. Bovendien lijkt de enige functie van sommige personages om een bekende naam op de rolverdeling te krijgen.

credits

Regie:
Marc Simenon
Cast:
Yves Beneyton, Francis Blanche, Bernard Blier, Robert Castel, Riccardo Cucciola, Mylène Demongeot, Georges Géret, Mariangela Melato, Claude Piéplu, Charles Vanel
Muziek:
Francis Lai
Jaar:
1973
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Canada, Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Par le sang des autres (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken