Duitsland/Frankrijk/Italië 1960. Drama van André Cayatte. Met o.a. Charles Aznavour, Nicole Courcel, Georges Rivière, Cordula Trantow en Georges Chamarat.

VPRO Cinema

Franse soldaten zijn in 1940 gevangen genomen en worden op het Duitse platteland tewerkgesteld. Een van hen beraamt onmiddellijk een ontsnapping om zich bij de Vrije Fransen in Londen te voegen, de tweede ondervindt in een boerengezin meer hartelijkheid dan in zijn eigen huwelijk en bij zijn schoonfamilie, en zal na de bevrijding permissie aanvragen naar Duitsland terug te keren. Dit pleidooi voor verbroedering wordt al te zwart-wit en vol melodramatische incidenten getekend, zodat de overtuigingskracht vooral komt van de aandoenlijk sobere Aznavour die de vijand leert waarderen. Onderscheiden met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van Pascal Jardin, regisseur Cayatte en Arman Jammot naar diens idee. Het camerawerk is van Roger Fellous. Mono.

credits

Regie:
André Cayatte
Cast:
Charles Aznavour, Nicole Courcel, Georges Rivière, Cordula Trantow, Georges Chamarat, Betty Schneider, Jean Marchat, Alfred Schieske, Ruth Hausmeister, Colette Régis, Benno Hoffmann, Lotte Ledl-Barnardi, Oscar Albrecht, Michel Etcheverry
Scenario:
Pascal Jardin
Camera:
Roger Fellous
Muziek:
Louiguy
Jaar:
1960
Alt. titels:
Passage du Rhin, Le, Crossing of the Rhine, The
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Oorlogsfilm
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Le passage du Rhin (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken