Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1981. Drama van James Ivory. Met o.a. Alan Bates, Maggie Smith, Isabelle Adjani, Anthony Higgins en Suzanne Flon.

VPRO Cinema

De jonge vrouw van een gearresteerde Poolse kunstdief wordt in het Montparnasse rond 1920 verzorgd door een rijk Brits echtpaar. Ze wordt de afhankelijke minnares van de man met medeweten van diens echtgenote - die zo haar huwelijk intact houdt - tot de Pool uit de gevangenis komt. Deze intelligente bewerking van een herontdekte roman van Jean Rhys geeft een zorgvuldig en stijlvol gereconstrueerd beeld van de internationale boh[KA2]eme in Parijs, maar is net te weinig bevlogen. Vooral omdat Bates zijn rol op z`n sloffen speelt en zijn fatale fascinatie niet waarmaakt. Zijn tegenspeelsters - vooral Adjani (ze werd hiervoor gelouwerd in Cannes) - zijn schitterend. Scenario van Ruth Prawer Jhabvala. Camerawerk van Pierre Lhomme. De fraaie decors zijn Jean-Jacques Caziot en de schitterende kostuums zijn van Judy Moorcroft.

credits

Regie:
James Ivory
Cast:
Alan Bates, Maggie Smith, Isabelle Adjani, Anthony Higgins, Suzanne Flon, Sheila Gish, Daniel Mesguich, Pierre Clémenti, Bernice Stegers, Virginie Thévenet, Armelia McQueen, Lyn Evans, Henry Edwards
Scenario:
Ruth Prawer Jhabvala
Camera:
Pierre Lhomme
Muziek:
Richard Robbins
Jaar:
1981
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Salon-drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Quartet (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken