Frankrijk/België 1986. Drama van Jacques Doillon. Met o.a. Michel Piccoli, Sandrine Bonnaire, Laurent Malet, Brigitte Coscas en Anne Coesens.

VPRO Cinema

Doillon lijkt geobsedeerd te zijn door het thema van Oedipus. Na LA FILLE PRODIGUE en LA VIE DE FAMILLE krijgen we hier voor de derde keer het pijnlijke weerzien tussen een vader en zijn dochter voorgeschoteld. Uitgezonderd een korte scène op het station van Antwerpen en een andere op het appartement van Manon, de dochter van Pierre, speelt de hele film zich in het theater af, waarvan Pierre de directeur is. Het toneelgezelschap voert LE RETOUR DE MANON op. Beklemmend, frustrerend, fascinerend, dramatisch, veel psycho-analyse en desondanks uitmondend in een zekere sereniteit. Misschien wel de beste film van Doillon met een mise en scène die aan die van Ingmar Bergman doet denken.

credits

Regie:
Jacques Doillon
Cast:
Michel Piccoli, Sandrine Bonnaire, Laurent Malet, Brigitte Coscas, Anne Coesens, Corinne Dacla, Jessica Forde, Vinciane le Men, Kitty Kortes-Lynch, Nicole Persy, Pascale Salkin, Pascal Tison, Sabine Azéma
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1986
Alt. titels:
Puritaine, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk, België

op televisie
0 uitzendingen

La Puritaine (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken