Frankrijk/Spanje 1974. Drama van Roger Hanin. Met o.a. Georges Géret, Bruno Cremer, Robert Hossein, Roger Hanin en Jean Servais.

VPRO Cinema

Een architect wiens dochter is verdwenen, is bij zijn speurtocht stukgelopen op de gesloten wereld van de prostitutie wat hem zelfs gevangenisstraf oplevert. Hij gaat opnieuw op onderzoek uit, meldt zijn bevindingen aan de pers en politie en zaait zo verwarring in het milieu van de blanke-slavinnenhandel. De verdwenen dochter wordt tot een huwelijk met een pooier gedwongen om haar vader tot zwijgen te brengen, maar deze zet toch door. Deze op ware gebeurtenissen gebaseerde film onthult naast dit individuele geval de cijfers en achtergronden van het nog steeds doorgaande verdwijnen van meisjes en vrouwen. Gedocumenteerde in plaats van sensatie zoekende aanpak maakt dit regiedebuut van acteur Hanin interessant; al doet de keuze van 'zware-jongensacteurs' een standaard-trottoirfilm verwachten.

credits

Regie:
Roger Hanin
Cast:
Georges Géret, Bruno Cremer, Robert Hossein, Roger Hanin, Jean Servais, Juliet Berto, Alain Noury, Manuel de Blas, Roger Coggio
Muziek:
Humbert Ibach
Jaar:
1974
Alt. titels:
Protecteur, Le
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Le Protecteur (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken